27.2.11

JEŠTĚ JEDEN DÁREK PRO HASIČE

Jako dodatečný dárek pro hasiče měli být brownies se sýrem mascarpone, ale ty dopadly naprosto katastrofálně. Chuťově byly hodně neuspokojivé a vzhledově taky nic moc. Jenže mi bylo líto je vyhodit,  když jsem do nich dala tolik ingrediencí (máslo, čokoládu, mascarpone,  atd.). Naštěstí mě napadlo,  že bych je mohla rozemlit a udělat z nich kuličky - TRUFFLES.




Na to jsem celkem expert, dělám je každý rok na vánoce. Nemám žádný přesný recept, proto pokaždé vyjdou jinak. Základem v tomto případě byly ty nepovedené rozemleté brownies, do kterých jsem přidala trochu povidel, mletých ořechů, mletých keksů, cukru a rumu.
Náplň jsem udělala ze zbytku mascarpone,  cukru a opět rumu.
Kuličky jsem dala na chvilku do ledničky a pak jsem je polila čokoládou. Výsledek byl stokrát lepší než moje původní brownies.
Pak už jen stačilo nabalit rozkrájený borůvkový koláč i s kuličkama do krabice a hurá na hasičskou stanici. Byla právě neděle a já zjistila, že není tak jednoduché dostat se dovnitř. Obešla jsem celou budovu několikrát, ale nenašla jsem žádné otevřené dveře. Když už to vypadalo, že se s nepořízenou budu muset vrátit domu a sníst si svoje výtvory sama, uviděla jsem kohosi přes okno. Takže jsem mu mohla slavnostně předat můj dárek. Ani jsem moc nemusela vysvětlovat, oč se jedná. Velmi rychle mu došlo,  kdo jsem, protože mi povídá: "Vy jste ta paní, co jsme jí při sněhové vánici museli vypáčit dveře!" Přísáhám, že to nebyl jeden z těch čtyř hasičů, co byli tehdy u nás. Je vidět, že se tam o mně asi vykládalo. Taková popularita mě opravdu těší :-(  Ostuda!



Mimochodem, nepovedené brownies mi poskytly inspiraci. Prvním krokem při přípravě těsta bylo smíchat rozpuštěné máslo s nastrouhanou  čokoládou a pak přidat mascarpone. Což jsem samozřejmě musela ochutnat. Byla to dobrůtka. Tak mě napadlo, že taková směs by se dala použít jako krém třeba na náplň do rolády. V nejbližší době to otestuju.

1 komentář: