27.2.11

TĚSTOVINY ALLA CARBONARA





Moje TĚSTOVINY ALLA CARBONARA s tradiční italskou variací na způsob carbonara nemají zas tak moc společného, ale chuťově mi ji vzdáleně připomínají. Ty pravé jsem kdysi jedla v Itálii a jejich chuť mě inspirovala k vytvoření něčeho podobného. Moje verze se obejde bez vajíček.
Uvařím těstoviny, zcedím je a trošku vody si nechám.  Mezitím opražím cibulku a nějaké maso. Většinou mám zbytek pečeného kuřete, krůty, nebo v tomto připadě třeba krůtí šunky. Posypu práškem z cibule a paprikou. Podle toho, co mám zrovna po ruce, k masu přihodím buď nějaké fazole, hrášek nebo kukuřici. Ivo totiž takové věci moc nemusí a normálně by je nejedl. Proto musím být v tomto směru hodně kreativní a vymýšlet, v jakém jídle bych je mohla zamaskovat,  kde by se jejich přítomnost ztratila.

Pak přidám těstoviny, zaliju je trochou smetany a tou vodou, co jsem si odlila (ale opravdu jen pár lžic těch tekutin - jak říká bábina "podle oka", aby výsledek nebyl moc vodnatý),  a nechám trošku povařit. Posypu strouhaným sýrem,  dochutím vegetou, solí a pepřem a můžu servírovat. V létě bych ještě na závěr přídala posekanou pažitku, tentokrát jsem si musela vystačit se zelenou cibulkou.
Na talíř poskládám ještě další zeleninu, čím víc vitamínů,  tím líp. A nedělní jídlo je hotové. Tohle jsem totiž vařila ve stejný den, kdy jsem pekla dárek pro hasiče. Pečení mi zabrala času až až, a na žádné dlouhé vyvařování už pak nezbyl čas. Toto jídlo mám vyzkoušené, je to rychlovka, a chutná výborně.

2 komentáře:

  1. To je parada!!! Pozor, aby to Ivo necetl, jinak bude zkoumat, co tam davas!!! :)) Ale vypada to dobre! "Nejlepsi" je sem jit s prazdnym zaludkem! Takze nez budu pokracovat v dalsi prohlidce, tak se jdu napred najist :))
    Ivca

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm jenze Ivo to cetl.A ne jen to dobre vypadalo ,ale bylo to i dobre,tedy jedle.

    OdpovědětVymazat