Když potřebuju připravit rychlé pohoštění, vypomáhám si polotovary. Mým oblíbeným je těsto na crescent rolls (rohlíčky). Dalo by se říct, že šidím, ale výsledek rozhodně stojí za to a je od domácího pečiva k nerozeznání. Těsto na rohlíčky tu vyrábí několik firem. Protože jsem mezi nima neobjevila žádný velký rozdíl, používám většinou to nejlevnější, z Aldi.
Těsto z Aldi |
Z tuby vytáhnu těsto už nařezané na trojúhelníky. Na každý položím kolečko salámu nebo plátek krůtí slaniny, kousek tvrdého sýra (poslední dobou jsem si oblíbila Queso Blanco). Tentokrát jsem přidala i zkaramelizovanou cibuli, která mi zbyla z předešlého dne. Sýr umí vytékat, proto se ho snažím při rolování pořádně zabalit do salámu. Vršek rohlíčků pak potřu rozšlehaným vejcem a posypu sezamovými semínky a strouhaným parmezánem. 12 - 15 minut v troubě a je napečeno!
Žádné komentáře:
Okomentovat