Díky mému cestování jsem poslední dobou neměla čas ani na pečení ani na psaní. Až teprve minulý víkend jsem si konečně vyzkoušela dva recepty z listového těsta, které jsem měla už dlouho vyhlédnuté. První byl recept na Posh Piggies (elegantní verze na párky v listovém těstě) z blogu Dunkin Cooking the Semi-Homemade Way. Druhý byl z ruského blogu Foodclub, na Слоеные пирожки с яйцом и зеленым луком (Pirožky s vejci a zelenou cibulkou).
Příležitostí k vyzkoušení těchto receptů byl 4. ročník hokejového turnaje Rantl Cup, který Ivo pořádá v naději, že se jednou stane tak slavný jako Stanley Cup :-) Nedílnou součástí turnaje je pochopitelně i následná oslava, tzn. chlastačka. Ta se letos konala na zahradě u Andyho. Já jsem považovala za nutné přinést s sebou něco k zakousnutí, přestože Ivo měl objednané jídlo z blízké restaurace. To bych ani nebyla já, kdybych neměla starost, že jídla bude málo, a že je tudíž potřeba mít v zásobě ještě něco dalšího.
Proto jsem minulý pátek do noci pekla. Kromě slaného pečiva jsem připravila i dvě buchty - jednak citronové řezy (které tady publikovat nebudu, protože mě hodně zklamaly), a jednak už vyzkoušenou bábovku s ovocem, kterou najdete tady. Jen místo borůvek jsem do ní tentokrát dala třešně. Lidem chutnala, nezbyl z ní ani kousek.
Posh Piggies |
Pirožky taky nebyly nijak složité, jen s nima byla trošku větší piplačka. Doporučuju navštívit blog Foodclub, kde má Maria krok za krokem fotograficky zdokumentovaný postup na jejich přípravu. Je sice v ruštině, ale díky fotkám se to dá jednoduše pochopit. Maria jako náplň použila jen natvrdo uvařená vejce, zelenou cibulku a sůl. Já jsem k této směsi přidala i trochu sýra Feta. Pirožky jsem potřela rozšlehaným vejcem, posypala paprikou, pepřem a sezamovými semínky. Pekla jsem je při 350 F (180 st. Celsia) půl hodiny. Pirožky byly celkem chutné, jen bych příště přidala víc Fety a taky bych směs víc posolila a použila vegetu.
Žádné komentáře:
Okomentovat