Při přípravě jsem se v podstatě držela receptu, jen bílý cukr jsem nahradila hnědým, banánů jsem dala trochu víc než požadavaný hrnek, kokos jsem vypustila a naopak jsem přisypala trochu skořice. Kokosový olej, co mám, je v tuhém stavu. Vypadá jak sádlo, ale krásně voní, pochopitelně kokosem. V receptu se píše, že se má tenkým proudem přilít do těsta. To by s mým olejem nešlo, proto jsem jej nedřív rozpustila v mikrovlnce. Tentokrát (narozdíl od mého předešlého pokusu) jsem použila klasickou chlebíčkovou formu a po upečení jsem z trouby vytáhla opravdu kus chleba:
Banana bread - opravdu vypadá jak chleba |
Po chvilce chladnutí přišlo ochutnávání. Byla jsem nadšená - tomuhle říkám banánový chlebíček! Chuť banánů se v něm rozhodně nezapře. Zůstal vláčný celý týden. Tak dlouho mi totiž trvalo, než jsem jej snědla, protože Ivo mi s ním moc nepomohl. Ne že by mu nechutnal, jen zkrátka nebyl doma.
Jediné vylepšení, které příště u tohoto receptu udělám, budou rozinky. Chlebíček si o ně vyloženě říkal.
Žádné komentáře:
Okomentovat