12.9.13

SLANÉ MUFFINY - CUKETOVÉ, SE SÝREM A UZENINOU




V rámci snahy o zpracování mé letošní cuketové úrody jsem otestovala několik nových receptů. Po úspěšné Cuketové buchtě (viz minulýpříspěvek) přišly na řadu slané muffiny. Konkrétně Zucchini Parmesan Muffinswith Fresh Mozarella and Ham Filling (Cuketové muffiny s parmezánem a náplní z čerstvé mozzarelly a šunky) podle Very z Baking Obsession. Já jsem místo šunky použila klobásu, a přidala mnohem víc koření. Bohužel jsem doma neměla žádnou kukuřičnou mouku, proto jsem použila pouze klasickou hladkou. Možná to byla chyba. Muffiny nebyly špatné, ale že bych z nich byla nadšená tak, jak z Cuketového chlebíčku, to se řict nedá.  Kdybych měla k dispozici jen jednu cuketu a musela se rozhodnout, jestli ji použít na slano nebo na sladko, buchta by vyhrála.  Ale v budoucnu chci dát muffinům ještě jednu šanci, tentokrát s použitím kukuřičné mouky přesně podle receptu, abych je mohla pořádně posoudit.
Tady je recept:

Cuketové muffiny s parmezánem a náplní z mozzarelly a šunky



INGREDIENCE
1 hrnek jemně mleté  kukuřičné mouky  (já jsem musela toto množství nahradit klasickou hladkou moukou)
1 hrnek hladké mouky (takže v mém případě to byly celkem 2 hrnky hladké mouky)
2 čajové lžičky prášku do pečiva
půl čajové lžičky sody bicarbony
1 čajová lžička soli
1 čajová lžička hrubě mletého pepře (což se mi zdálo hodně, proto jsem dala jen půl čajové lžičky)
1 a půl unce strouhaného Parmežánu (asi 1 hrnek)
půl hrnku jogurtu (já jsem neměla obyčejný, proto jsem použila jogurt řeckého typu bez příchuti)
čtvrt hrnku extra-virgin olivového oleje
2 velká vejce
1 hrnek  nahrubo nastrouhané cukety (asi tak 1 středně velká cuketa)
čtvrt hrnku nasekaných bylinek jako pažitka plus/ nebo petželová nať (nebo  velkou lžíci jemně nasekaného tymiánu nebo rozmarýnu – zkrátka jakékoliv bylinky máte k dispozici)
1 a půl unce (asi 1 hrnek) čerstvé mozzarelly (nebo sýru Feta) nakrájené na větší kostky
2 unce šunky (dala bych asi tak hrnek a půl), nakrájené na větší kostky

Troubu předehřejeme na 375 F (190 st. Celsia). Budeme péct v prostředku trouby. Formu na  muffiny vymažeme olivovým olejem a vysypeme moukou.
V misce smícháme kukuřičnou a hladkou mouku s práškem do pečiva, sodou bicarbonou (já jsem tyhle ingredience pro jistotu přesyla přes sítko), přidáme sůl, pepř a Parmezán. Já jsem přidala navíc trochu vegety (čajovou lžičku), cibulového prášku a sušených bylinek jako majoránka a bazalka.
V menší misce rozšleháme jogurt, olivový olej a vejce. Přilijeme k suchým ingrediencím a spojíme. Přidáme nastrouhanou cuketu a pažitku a promícháme.
Do každé muffinové formy dáme lžíci  nebo dvě lžíce těsta, na něj položíme kousky sýru mozzarella a šunky (klobásy). Nahoru přijde opět těsto tak, abysme zaplnili každou formu.
Pečeme v předehřáté troubě dozlatova asi 20 minut.




Žádné komentáře:

Okomentovat