29.3.11

RYCHLÉ PLNĚNÉ ROHLÍČKY


Když potřebuju připravit rychlé pohoštění, vypomáhám si polotovary.  Mým oblíbeným je těsto na crescent rolls (rohlíčky). Dalo by se říct, že šidím, ale výsledek rozhodně stojí za to a je od domácího pečiva k nerozeznání. Těsto na rohlíčky tu vyrábí několik firem. Protože jsem mezi nima neobjevila žádný velký rozdíl, používám většinou to nejlevnější, z Aldi.

Těsto z Aldi

Z tuby vytáhnu těsto už nařezané na trojúhelníky. Na každý položím kolečko salámu nebo plátek krůtí slaniny, kousek tvrdého sýra (poslední dobou jsem si oblíbila Queso Blanco). Tentokrát jsem přidala i zkaramelizovanou cibuli, která mi zbyla z předešlého dne. Sýr umí vytékat, proto se ho snažím při rolování pořádně zabalit do salámu. Vršek rohlíčků pak potřu rozšlehaným vejcem a posypu sezamovými semínky a strouhaným parmezánem. 12 - 15 minut v troubě a je napečeno!

Žádné komentáře:

Okomentovat